Rondleiding

 

Kom zien, ruiken en proeven en ontdek wat de speciaalbieren van Texels bijzonder maakt. Doe een rondleiding door de brouwerij.

Wat is er te zien?

Wie nieuwsgierig is hoe de bijzondere bieren van Texels worden gebrouwen, kan dit komen ontdekken tijdens een rondleiding door de brouwerij. De rondleiding begint met een film over alle stappen die bij bier brouwen komen kijken. Daarna staan een bezoek aan het brouwhuis met de koperen ketels op het programma, aan de vergistingsruimte, de lagerruimte en de bottelarij. Op woensdagochtenden kunt u deelnemen aan een uitgebreide rondleiding met extra aandacht voor bijzondere thema's. 

Proeverij

Een proefplankje met vier Texelse bieren in het proeflokaal sluit de rondleiding af. Als u dat liever heeft, kunt u ook kiezen voor een kop koffie of thee, of een glas fris. Alle deelnemers aan de rondleiding krijgen van ons een origineel Texels bierglas cadeau als souvenir.

Wanneer?

Er zijn brouwerij rondleidingen op alle dagen dat het proeflokaal open is. Bij grote drukte worden extra tijden toegevoegd. U ziet dat in de kalender (online reserveren). Tijdens de rondleidingen doordeweeks is de brouwerij niet altijd in werking. Op zaterdag zijn er wel rondleidingen, maar wordt er niet gebrouwen.

Kijk voor de actuele openingstijden onder het kopje "online reserveren".

Wat kost het?

Kinderen 0 t/m 5 gratis
Kinderen 6 t/m 17 € 4,75 (alcoholvrije consumptie inbegrepen)
Volwassenen € 11,00 (proefplankje of een alcoholvrije consumptie en een origineel Texels bierglas inbegrepen)

Uitgebreide rondleidingen € 17,50 (ontvangst met koffie/thee en Texelse koek, proefplankje of een alcoholvrije consumptie, een bierpakket met vier flesjes Texels en een Texels bierglas inbegrepen). Deze vinden alleen plaats op woensdag- en vrijdagochtend om 10.30 uur en worden aangeduid als jubileum rondleiding.  

Voor een brouwerij rondleiding kunt u online reserveren. Betalen kan via iDeal, VISA, MasterCard, BanContact of Giropay. Helaas is het niet mogelijk telefonisch of per email te reserveren, wel kan u langskomen in het Proeflokaal om uw reservering te maken.

button onlinereserveren out

Information in die Deutsche Sprache
http://texels.nl/downloads/TEXELS_Besuch-die-Brauerei.pdf

Information in English
http://texels.nl/downloads/TEXELS_Visit-the-Brewery.pdf