duinwater

Duinwater

Water is een van de belangrijkste ingrediënten van bier. De Texels speciaalbieren worden gebrouwen van zuiver duinwater. Dit bevat minder kalk dan het meeste andere drinkwater in Nederland. Texels speciaalbier dankt er zijn zachte smaak aan.
mout

Mout

Mout is ontkiemde en daarna gedroogde gerst en tarwe. Deze granen groeien in de Eyerlanderpolder op Texel. Het Texelse klimaat met minder neerslag en meer zonuren zorgt voor een mooie volle graankorrel.
hop

Hop

Hop is belangrijk voor de conservering van het bier. Daarnaast zorgt hop voor de bittere tonen in de smaak. Door hopbloemen - alleen de vrouwelijke - van verschillende hopsoorten te mengen, beïnvloedt de brouwer de smaak van het bier. .
geheim

Gist

Gist bepaalt voor een groot deel de smaak van het bier. De brouwer van Texels maakt gebruik van de eigenzinnige Texels giststam voor de kenmerkende smaak. Tijdens de vergisting gebeurt meer dan de omzetting van suikers in alcohol.