Avondzon

Lekker moutig en een fruitige zachtbittere afdronk met tonen van bessen (alochol 6%)

Texel Red Ale

Avondzon is een fruitige Red Ale van Texel, tot stand is gekomen door een unieke samenwerking tussen de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij TX.

De Avondzon komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 6 graden Celsius.

  Presentatie Heino's Biergarten

  Directeur Kees Groenewoud van Brouwerij TX en directeur Joost Molewijk van de Texelse Bierbrouwerij proostten gezamenlijk met het nieuwe bier.

  Dit is de allereerste keer dat twee Texelse brouwerijen gezamenlijk een nieuw bier hebben gecreëerd. De brouwmeesters hebben samen een recept ontwikkeld, waarbij Brouwerij TX het bier voor de blikjes heeft geproduceerd en de Texelse Bierbrouwerij het bier voor het fust heeft gebrouwen

   Lekker bij

   Avondzon combineert zeer goed met de volgende gerechten/producten:

   • Tosti zachte blauwe aderkaas met appel

   • Rodebietenbal met mosterd-mayo.

   • Texelse lamstoofpot met rijst

    Laat je inspireren

    • Texels Skuumkoppe 0.0

     Op zoek naar een verfrissend Texels speciaalbier zónder alcohol? Probeer dan onze nieuwste aanwinst: Texels Skuumkoppe 0.0! Dit tarwebier heeft dezelfde volle smaak als de originele Skuumkoppe, met hints van karamel en abrikoos en een romige afdronk, maar dan zonder alcohol!

    • Texels Tuunwal Tripel

     Een ongefilterd, stevig blond bier en gebrouwen volgens de traditie van Belgische Abdijbieren. De Texels Tuunwal Tripel bevat 8,5% alcohol en is met haar kenmerkende zoetheid en uitgesproken hopbitterheid zorgen voor een smaakbeleving die je niet snel zult vergeten!

    • Texels Skuumkoppe

     Ontdek de unieke smaak van onze geliefde Texels Skuumkoppe! Populair op het eiland maar ook zeker aan de overkant; dit bovengistende tarwebier heeft een volle smaak met hints van Karamel en Abrikoos, en is perfect voor ieder seizoen!