Seumerfeugel

texels Seumerfeugel: Dorstlessend tarwebier

Dorstlessend tarwebier. Texels Seumerfeugel is dorstlessend dankzij de combinatie van frisse citrus en een verrassende, lichtzilte afdronk door de zeekraal. Heerlijk verfrissend, perfect na een warme zomerdag. (Alcohol 3,9%) 

Maandenlang zie je ze niet. En opeens, zodra de zon begint te schijnen, de zomer in aantocht is en de skuumkoppen verdwijnen uit de zee, komen ze op heel Texel tevoorschijn: seumerfeugels. Badgasten op weg naar het strand. Op zoek naar verkoêling, frisse wiend en zilte zéé. En dan heerlijk in het sóntje met een koud biertje in de hand. 

In Texels Seumerfeugel proef je de Texelse tarwe en de zeekraal, ruik je de zilte Waddenlucht en frisse wind, voel je de zon schijnen op je schouders en kriebelt het zand tussen je tenen.  

Texels Seumerfeugel oogt licht van kleur en is troebel. Het is een droog tarwebier met een frisse, licht zurige smaak, o.a. verkregen door gebruik te maken van sauer mout. De hopsoorten (Hallertau Mittelfrüh en Saphir), ook droog gehopt, zorgen voor de lichte bitter en frisse citrustonen. De zeekraal geeft een lichtzilte afdronk, die de juiste karakteristieken uit het bier naar boven haalt. Texels Seumerfeugel heeft een laag alcoholgehalte van 3.9%, ideaal op warme dagen. 

Texels Seumerfeugel komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 6 graden Celsius. Texels Seumerfeugel smaakt heerlijk in de zon, met je voeten in het zand of op het terras. Zit je niet op het terras of het strand doe dan even je ogen dicht, waan je aan het strand van Texel en ervaar de smaak van Texels Seumerfeugel. Een ode aan de seumerfeugels die ons mooie eiland elk jaar weer weten te vinden. 

texels Seumerfeugel in de prijzen

In de 'International Beer Cup of Japan 2019' heeft Texels Seumerfeugel een bronze prize binnen gehaald. Eerder dit jaar tijdens de 'Dutch Beer Challenge 2019' werd Texels Seumerfeugel al beloond met een eervolle derde plaats.

ingrediënten

Water, gerstemout, tarwemout, suiker, hop, zeekraal, zeezout en gist. 

geniet met bier

Texels Seumerfeugel combineert goed met verschillende lichte gerechten, zowel vlees als vis. Bijvoorbeeld met haring of lichte schapenkaas.