Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe: karaktervol donker tarwebier

Karaktervol donker tarwebier. Texels Skuumkoppe is de trots van Texels; tarwebier waaraan diverse moutsoorten en de karakteristieke bovengisting een volle smaak geven. (Alcohol 6,0%)

De trots van Texels, tarwebier waaraan diverse hopsoorten en de karakteristieke bovengisting een vollere smaak geven dan aan ander tarwebier. Donker tarwebier: het dankt zijn naam aan de witte koppen op de golven van de ruige zee. Golven die ons eiland omspoelen: dag in dag uit, het hele jaar door. Skuumkoppe is dan ook een bier voor elk seizoen. Nagisting op fles en ongefilterd, met een beetje gist om het extra gul te laten smaken. Hier hoeft geen schijfje citroen bij. Puur, robuust, recht door zee: bier als Texel zelf. 

Skuumkoppe komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 6 graden Celsius.

Drink Texels Skuumkoppe uit het originele Skuumkoppeglas (30 cl of 50 cl), zonder citroentje.

texels sKuumkoppe in de prijzen

In de 'Dutch Beer Challenge 2020' heeft Texels Skuumkoppe zich wederom bewezen. Tijdens deze challenge heeft Texels Skuumkoppe een bronzen medaille behaald. 

Ingrediënten

Water, gerstemout, tarwemout, hop en gist. Bevat gluten.

Geniet met bier

Texels Skuumkoppe combineert goed bij verschillende gerechten, zowel vlees als vis, maar ook bij salades. En wat te denken van een scheut Skuumkoppe door het pannenkoekenbeslag (vervang de helft van de melk door het speciaalbier). Kinderen kunnen heerlijk mee-eten, de alcohol vervliegt tijdens het bakken.

FORMATEN

Texels Skuumkoppe is verkrijgbaar in 30 cl flesjes en in 75 cl flessen.

skuumkoppe 75cl v2