Stormbock

Texels Stormbock: rijk, intens en krachtig speciaalbier

Rijk, intens en krachtig speciaalbier. Texels Stormbock is een ongefilterde gerstewijn, met een rijk aroma en volle, evenwichtige zoete smaak. Het hoge alcoholgehalte zorgt voor een warm mondgevoel. Een bewaarbier voor langdurige rijping. (Alcohol 10%)

Als een wandeling dwars door weer en wind. Langs het strand waar donderend de ruige branding breekt. Door bos en duin, de weidse ongerepte natuur van ons eiland. Dat is Texels Stormbock. Een zogenaamde gerstewijn waar onze brouwmeester al zijn inspiratie en vakmanschap op heeft losgelaten. Daaraan dankt het zijn rijke aroma en volle, moutachtige, evenwichtig zoete smaak. Die zich bovendien in de fles blijft doorontwikkelen, want Stormbock is het speciaalbier van Texels dat geen uiterste houdbaarheidsdatum kent. Precies: bewaarbier voor de échte liefhebber!

Stormbock van Texels komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 10 graden Celsius.

texels stormbock in de prijzen

Texels Stormbock valt ook in 2019 weer in de prijzen. Tijdens de verkiezing 'Beste Bock bier' werd Texels Stormbock beloond met een 2e prijs. Tijdens de 'Dutch Beer Challenge 2018' werd Texels Stormbock ook al beloond met een 'Certificate of Excellence'. 

Ingrediënten 

Water, gerstemout, hop, gist. Bevat gluten.

Geniet met bier

Texels Stormbock combineert goed met alle soorten kazen en diverse soorten chocola. Probeer zelf de combinatie van pure chocola met Texels Stormbock. Of drink Texels Stormbock na een goede maaltijd als dessertbier in het kleine sierlijke voetglaasje van Texels (15 cl).

formaten

Texels Stormbock is beschikbaar in 30 cl flesjes en 75 cl flessen.

stormbock 75cl