Stormbock

Texels Stormbock: rijk, intens en krachtig speciaalbier

Rijk, intens en krachtig speciaalbier. Texels Stormbock is een ongefilterde gerstewijn, een tomeloze smaaksensatie met een rijk aroma en volle, evenwichtige zoete smaak. Het hoge alcoholgehalte zorgt voor een warm mondgevoel. Een bewaarbier voor langdurige rijping speciaal voor de ware liefhebber. (Alcohol 10%)

Texels Stormbock is het zwaarste speciaalbier van Texels. Zoals een novemberstorm over het eiland Texel raast, geeft deze ‘gerstewijn’ een krachtige en tomeloze smaaksensatie. Een zogenaamde gerstewijn waar onze brouwers al hun inspiratie en vakmanschap op hebben los gelaten.  Daaraan dankt het zijn rijke aroma en volle, moutachtige, evenwichtig zoete smaak. Die zich bovendien in de fles blijft doorontwikkelen, want Texels Stormbock is het speciaalbier van Texels dat geen uiterste houdbaarheidsdatum kent. Precies: bewaarbier speciaal voor de ware liefhebber!

Stormbock van Texels komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 10 graden Celsius.

texels stormbock in de prijzen

Texels Stormbock valt ook in 2019 weer in de prijzen. Tijdens de verkiezing 'Beste Bock bier' werd Texels Stormbock beloond met een 2e prijs. Tijdens de 'Dutch Beer Challenge 2018' werd Texels Stormbock ook al beloond met een 'Certificate of Excellence'. 

Ingrediënten 

Water, gerstemout, suiker, hop en gist. 

Geniet met bier

Texels Stormbock combineert goed met alle soorten kazen en diverse soorten chocola. Probeer zelf de combinatie van pure chocola met Texels Stormbock. Of drink Texels Stormbock na een goede maaltijd als dessertbier in het kleine sierlijke voetglaasje van Texels (15 cl).

formaten

Texels Stormbock is beschikbaar in 30 cl flesjes en 75 cl flessen.

stormbock 75cl