Bezoek de Brouwerij

Wij hebben besloten het proeflokaal en de winkel van de Texelse Bierbrouwerij tot in ieder geval 28 april te sluiten in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de rondleidingen niet door zullen gaan. Met bezoekers die geboekt hebben in deze periode zullen we zo spoedig mogelijk in contact treden. Alle nieuwe reserveringen voor de rondleidingen vanaf 28 april worden onder voorbehoud van de ontwikkelingen van het coronavirus geaccepteerd.

 Wir haben beschlossen, die Probestube und der Geschaft der Texel-Brauerei wegen des Koronavirus bis mindestens 28. April zu schließen.  Dies bedeutet, dass die Touren nicht statt finden. Wir sollen uns so schnell wie möglich mit Besuchern in Verbindung setzen, die in diesem Zeitraum gebucht haben.  Alle neuen Reservierungen für die Touren ab dem 28. April wurden reservaltlich der Entwicklung des Koronavirus geholfen.

Het bijzondere van Texels

U bent  van harte welkom in het proeflokaal van onze brouwerij op basis van een reservering. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om met de rondleiding door de brouwerij heen te gaan. Gelukkig hebben wij daar iets op bedacht! U kunt door een bezoek aan de brouwerij te reserveren, meer informatie krijgen over ons Texels speciaalbier en er kan natuurlijk na afloop thuis geproefd worden.

In het proeflokaal wordt u enthousiast ontvangen door één van onze gidsen. Deze gids neemt u mee in de wereld van de Texelse Bierbrouwerij. U krijgt informatie over de geschiedenis van het bedrijf, het assortiment van Texels en hoe ons bier gemaakt wordt. Na de uitleg van de gids krijgt u een korte film te zien in onze filmzaal. In deze film krijgt u informatie over alle stappen die bij bier brouwen komen kijken. Daarna laat de film zien hoe de bottelarij, het brouwhuis waar onze rood glanzende koperen ketels staan,  de vergistingsruimte en de lagerruimte eruit zien waar ons bier rijpt en zijn smaak ontwikkelt.

Thuis proeven

Na deze informatie is het tijd om ons heerlijke Texels speciaalbier zelf thuis te gaan proeven. U krijgt vier verschillende Texelse bieren en een origineel Texels bierglas mee om thuis onze bieren te proeven.

Wanneer?

Er zijn brouwerij bezoeken op alle dagen dat het proeflokaal open is. U ziet dat in de kalender (online reserveren). De groep zal maximaal bestaan uit 15 deelnemers om de regels van het RIVM goed in acht te kunnen nemen. 

We hanteren een strakke planning, dus de uitleg begint stipt op tijd. Bent u onverhoopt toch later aanwezig, dan zult u een deel van de uitleg niet kunnen bijwonen. 

Klik  hier voor de meest actuele openingstijden en klik hier om uw Bezoek aan de Brouwerij te reserveren.

button bezoekbrouwerij2

Hoelang Duurt het?

Een bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Stel dat u heeft gereserveerd voor het bezoek van 11.00 uur, dan wordt u 15 minuten van tevoren verwacht bij de incheckbalie. U kunt dan al binnen in het proeflokaal plaats nemen. Om ongeveer 11.45 uur komt u terug na het verhaal van de gids en ontvangt u uw proefpakket om thuis te gaan proeven. 

 Wat kost het?

Bezoek de Brouwerij
De kosten voor het bezoek zijn € 12,50 per persoon. Gasten vanaf 18 jaar ontvangen na afloop een Texels bierglas en een proefpakket waar vier van onze bieren in zitten om thuis te gaan proeven. Gasten tot 18 jaar ontvangen bij entree een andere verrassing. 

Helaas is het voor ons alléén mogelijk om betalende gasten mee te nemen tijdens het bezoek aan de brouwerij. (Dit i.v.m. het maximaal aantal personen dat aanwezig mag zijn in het proeflokaal)

Voor een bezoek kunt u online reserveren. Betalen kan via iDeal, VISA, MasterCard, BanContact of Giropay. Helaas is het niet mogelijk telefonisch of per email te reserveren, wel kan u langskomen in het Proeflokaal om uw reservering te maken.

Voorzorgsmaatregelen en aanpassingen omtrent het Coronavirus

  • Wij hanteren de regels van het RIVM betreffende hygiëne in ons proeflokaal en in de winkel. Er is desinfectiegel aanwezig bij ingang en wij verwachten dat u uw handen desinfecteert bij binnenkomst.
  • Het dragen van een mondkapjes is verplicht in ons proeflokaal en onze winkel. 
  • Er is voldoende ruimte in het proeflokaal voor de aangepaste groepsgrootte van 15 personen. Geef elkaar ook die ruimte.
  • Houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar.
  • Was regelmatig uw handen.
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid vragen wij u thuis te blijven. Indien u toch naar het terras komt met verkoudheidsklachten zijn wij genoodzaakt u de toegang te ontzeggen. 
  • Er wordt verzocht om met de pin te betalen. 

button bezoekbrouwerij

 Klicken Sie hier für Information in die Deutsche Sprache

 Click here for more information in English.