Proeverij bij de Brouwerij

Kom proeven bij de brouwerij en ontdek onze Texels speciaalbieren. Laat je zintuigen prikkelen in ons proeflokaal bij de brouwerij! De proeverij bij de brouwerij is alleen toegankelijk indien u vooraf heeft gereserveerd. 

Het bijzondere van Texels

U bent weer van harte welkom in het proeflokaal van onze brouwerij op basis van een reservering. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om met de rondleiding door de brouwerij heen te gaan. Gelukkig hebben wij daar iets op bedacht! U kunt door een proeverij bij de brouwerij te reserveren, meer informatie krijgen over ons Texels speciaalbier en er kan natuurlijk geproefd worden.

In het proeflokaal wordt u enthousiast ontvangen door één van onze gidsen. Deze gids neemt u mee in de wereld van de Texelse Bierbrouwerij. U krijgt informatie over de geschiedenis van het bedrijf, het assortiment van Texels en hoe ons bier gemaakt wordt. Na de uitleg van de gids krijgt u een korte film te zien in onze filmzaal. In deze film krijgt u informatie over alle stappen die bij bier brouwen komen kijken. Daarna laat de film zien hoe de bottelarij, het brouwhuis waar onze rood glanzende koperen ketels staan,  de vergistingsruimte en de lagerruimte eruit zien waar ons bier rijpt en zijn smaak ontwikkelt.

Proeverij

Na deze informatie is het tijd om ons heerlijke Texels speciaalbier zelf te gaan proeven. Dit proeven vindt natuurlijk plaats in ons proeflokaal van de brouwerij. U krijgt een proefplankje met vier heerlijke Texelse speciaalbieren, in ons authentieke proefplankje met bijpassende Texelse bites ernaast. Ook krijgt u uitleg over onze Texels speciaalbieren en heeft u tijd om vragen te stellen aan onze gids. 

Als u liever een alcoholvrije versnapering heeft, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een kop koffie of thee, of een glas fris. Alle deelnemers aan de proeverij vanaf 18 jaar krijgen van ons óók nog een origineel Texels bierglas cadeau als souvenir.

Wanneer?

Er zijn brouwerij proeverijen op alle dagen dat het proeflokaal open is. U ziet dat in de kalender (online reserveren). De groep zal maximaal bestaan uit 15 deelnemers om de regels van het RIVM goed in acht te kunnen nemen. 

Klik  hier voor de meest actuele openingstijden/dagen en klik hier voor de proeverijen die dag.

but proeverijbrouwerij

Hoelang Duurt het?

Een proeverij duurt ongeveer 45 minuten. Stel dat u heeft gereserveerd voor de proeverij van 11.00 uur, dan wordt u 15 minuten van tevoren verwacht bij de incheckbalie om uw kaartjes op te halen. Buiten kunt u wachten. Om ongeveer 11.30 uur komt u terug na het verhaal van de gids en ontvangt u uw proefplankje of een andere versnapering.  

Wat kost het?

Proeverij bij de Brouwerij
De kosten voor de proeverij zijn € 12,50 per persoon. Gasten vanaf 18 jaar ontvangen bij entree een Texels bierglas. Gasten tot 18 jaar ontvangen bij entree een andere verrassing. 

Na afloop krijgen de gasten vanaf 18 jaar een proeverij of een alcoholvrije consumptie naar wens. Gasten tot 18 jaar kunnen alléén een alcoholvrije consumptie krijgen. Tevens krijgt iedere deelnemer van de proeverij Texelse bites geserveerd. 

Helaas is het voor ons alléén mogelijk om betalende gasten mee te nemen tijdens de proeverij. (Dit i.v.m. het maximaal aantal personen dat aanwezig mag zijn in het proeflokaal)

Voor een proeverij bij de brouwerij kunt u online reserveren. Betalen kan via iDeal, VISA, MasterCard, BanContact of Giropay. Helaas is het niet mogelijk telefonisch of per email te reserveren, wel kan u langskomen in het Proeflokaal om uw reservering te maken.

Voorzorgsmaatregelen en aanpassingen omtrent het Coronavirus

  • Wij hanteren de regels van het RIVM betreffende hygiëne in ons proeflokaal en op het terras. Er is desinfectiegel aanwezig bij ingang van het terras en wij verwachten dat u uw handen desinfecteert bij binnenkomst.
  • Er is voldoende ruimte in het proeflokaal voor de aangepaste groepsgrootte van 15 personen. Geef elkaar ook die ruimte. Ook op het terras buiten!
  • Houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar.
  • Was regelmatig uw handen.
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid vragen wij u thuis te blijven. Indien u toch naar het terras komt met verkoudheidsklachten zijn wij genoodzaakt u de toegang te ontzeggen. 
  • Het is alleen mogelijk om met de pin te betalen. 

but proeverijbrouwerij

 Klicken Sie hier für Information in die Deutsche Sprache

 Click here for more information in English.