Rondleiding

Kom zien, ruiken en proeven en ontdek wat de speciaalbieren van Texels bijzonder maakt. Doe een rondleiding door de brouwerij.

Wat is er te zien?

Wie nieuwsgierig is hoe de bijzondere bieren van Texels worden gebrouwen, kan dit komen ontdekken tijdens een rondleiding door de brouwerij. De rondleiding begint met een film over alle stappen die bij bier brouwen komen kijken. Daarna staan een bezoek aan het brouwhuis met de koperen ketels op het programma, aan de vergistingsruimte, de lagerruimte en de bottelarij. Op verschillende ochtenden per week (afhankelijk van het seizoen) kunt u deelnemen aan een uitgebreide rondleiding (scroll voor meer informatie naar beneden naar 'Wat Kost Het'). 

Proeverij

Een proefplankje met vier Texelse bieren in het proeflokaal sluit de rondleiding af. Als u dat liever heeft, kunt u ook kiezen voor een kop koffie of thee, of een glas fris. Alle deelnemers aan de rondleiding krijgen van ons een origineel Texels bierglas cadeau als souvenir.

Wanneer?

Er zijn brouwerij rondleidingen op alle dagen dat het proeflokaal open is. Bij grote drukte worden extra tijden toegevoegd. U ziet dat in de kalender (online reserveren). Tijdens de rondleidingen doordeweeks is de brouwerij niet altijd in werking. Op zaterdag (en in het hoogseizoen zondag) zijn er wel rondleidingen, maar wordt er niet gebrouwen. 

Houdt er rekening mee dat het jaarlijkse groot onderhoud van week 51 tot en met week 2 wordt gehouden en er dan dus geen productie plaatsvindt. Er zijn wel rondleidingen.

Kijk onder het kopje "openingstijden" voor de meest actuele openingstijden/dagen en onder het kopje "online reserveren" voor de beschikbare rondleidingen die dag. 

Hoelang Duurt het?

Een reguliere rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Stel dat u heeft gereserveerd voor de rondleiding van 11.00 uur, dan wordt u 15 tot 30 minuten van tevoren verwacht bij de incheckbalie om uw kaartjes op te halen. Om ongeveer 11.45 uur komt u terug uit de rondleiding en ontvangt u uw proefplankje of andere versnapering.  

De uitgebreide rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier. Deze rondleiding begint altijd om 10.30 uur, u wordt vanaf 10.00 uur ontvangen met een kop koffie of thee en Texelse koek. Om ongeveer 11.45 uur komt u terug vanuit de rondleiding en ontvangt u uw proefplankje of andere versnapering. 

Wat kost het?

Reguliere Rondleiding 
Kinderen 0 t/m 5 gratis
Kinderen 6 t/m 17 € 5,00 (alcoholvrije consumptie inbegrepen)
Volwassenen € 12,50 (proefplankje of een alcoholvrije consumptie en een origineel Texels bierglas inbegrepen)

Uitgebreide rondleidingen  
Kinderen 0 t/m 5 gratis
Kinderen 6 t/m 17 € 6,00 (2 alcoholvrije consumpties inbegrepen)
Volwassenen € 19,00 (ontvangst met koffie/thee en Texelse koek, proefplankje of een alcoholvrije consumptie, een Texels smaakbeleving en een Texels bierglas inbegrepen). 
Deze vinden  plaats op woensdag- en vrijdagochtend om 10.30 uur en worden aangeduid als jubileum rondleiding met een ster. Op de dagen dat deze rondleidingen plaatsvinden zijn we vanaf 10.00 uur geopend.

Voor een brouwerij rondleiding kunt u online reserveren. Betalen kan via iDeal, VISA, MasterCard, BanContact of Giropay. Helaas is het niet mogelijk telefonisch of per email te reserveren, wel kan u langskomen in het Proeflokaal om uw reservering te maken.

button onlinereserveren out

Information in die Deutsche Sprache
http://texels.nl/downloads/TEXELS_Besuch-die-Brauerei.pdf

Information in English
http://texels.nl/downloads/TEXELS_Visit-the-Brewery.pdf