Rondleiding

Kom zien, ruiken en proeven en ontdek hoe onze speciaalbieren worden gemaakt. Laat u rondleiden door onze brouwerij!

Het bijzondere van Texels

Kom kijken hoe we ons bier brouwen en ontdek wat de speciaalbieren van Texels zo bijzonder maakt. Aan het begin van uw rondleiding door onze brouwerij krijgt u eerst een film te zien over alle stappen die bij bier brouwen komen kijken. Daarna gaan we met u naar de bottelarij, naar het brouwhuis waar onze roodglanzende koperen ketels staan, naar de vergistingsruimte en de lagerruimte waar ons bier rijpt en zijn smaak ontwikkelt.

Proeverij

Een proefplankje met vier Texelse bieren in het proeflokaal sluit de rondleiding af. Als u dat liever heeft, kunt u ook kiezen voor een kop koffie of thee, of een glas fris. Alle deelnemers aan de rondleiding krijgen van ons een origineel Texels bierglas cadeau als souvenir.

Tip

Elke week zijn er één of meer extra uitgebreide rondleidingen. Deze worden op de website aangeduid met een ster.

Wanneer?

Er zijn brouwerij rondleidingen op alle dagen dat het proeflokaal open is. Bij grote drukte worden extra tijden toegevoegd. U ziet dat in de kalender (online reserveren). Tijdens de rondleidingen doordeweeks is de brouwerij niet altijd in werking. Op zaterdag zijn er wel rondleidingen, maar wordt er niet gebrouwen. 

Houdt er rekening mee dat het jaarlijkse groot onderhoud van week 50 tot en met week 2 wordt gehouden en er dan dus geen productie plaatsvindt. Er zijn wel rondleidingen.

Kijk onder het kopje "openingstijden" voor de meest actuele openingstijden/dagen en onder het kopje "online reserveren" voor de beschikbare rondleidingen die dag. 

Hoelang Duurt het?

Een reguliere rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Stel dat u heeft gereserveerd voor de rondleiding van 11.00 uur, dan wordt u 15 tot 30 minuten van tevoren verwacht bij de incheckbalie om uw kaartjes op te halen. Om ongeveer 11.45 uur komt u terug uit de rondleiding en ontvangt u uw proefplankje of andere versnapering.  

De uitgebreide rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier. Deze rondleiding begint altijd om 10.30 uur, u wordt vanaf 10.00 uur ontvangen met een kop koffie of thee en Texelse koek. Om ongeveer 11.45 uur komt u terug vanuit de rondleiding en ontvangt u uw proefplankje of andere versnapering. 

Wat kost het?

Reguliere Rondleiding 
Kinderen 0 t/m 5 gratis
Kinderen 6 t/m 17 € 5,00 (alcoholvrije consumptie inbegrepen)
Volwassenen € 12,50 (proefplankje of een alcoholvrije consumptie en een origineel Texels bierglas inbegrepen)

Uitgebreide rondleidingen  
Kinderen 0 t/m 5 gratis
Kinderen 6 t/m 17 € 6,00 (2 alcoholvrije consumpties inbegrepen)
Volwassenen € 19,00 (ontvangst met koffie/thee en Texelse koek, proefplankje of een alcoholvrije consumptie, een Texels smaakbeleving en een Texels bierglas inbegrepen). 
Deze vinden  plaats op woensdag- en vrijdagochtend om 10.30 uur en worden aangeduid als jubileum rondleiding met een ster. Op de dagen dat deze rondleidingen plaatsvinden zijn we vanaf 10.00 uur geopend.

Voor een brouwerij rondleiding kunt u online reserveren. Betalen kan via iDeal, VISA, MasterCard, BanContact of Giropay. Helaas is het niet mogelijk telefonisch of per email te reserveren, wel kan u langskomen in het Proeflokaal om uw reservering te maken.

button onlinereserveren out

Information in die Deutsche Sprache
http://texels.nl/downloads/TEXELS_Besuch-die-Brauerei.pdf

Information in English
http://texels.nl/downloads/TEXELS_Visit-the-Brewery.pdf