Mediabericht

  De Texelse Bierbrouwerij introduceert Texels Skuumkoppe 0.0

  De Texelse Bierbrouwerij introduceert haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Texels Skuumkoppe 0.0. Het is een alcoholvrij, donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Net als het iconische en veel bekroonde Texels Skuumkoppe ontleent deze alcoholvrije variant zijn naam aan de witte koppen op de golven van de zee. Texels Skuumkoppe 0.0 is vol van smaak en heeft een romige, licht zoete afdronk dankzij subtiele hints van karamel en abrikoos. Een bier, bijzonder en toegankelijk, net als Texel zelf.

  Texels Skuumkoppe 0.0 is een verfrissend en dorstlessend bier dat bij ieder seizoen en elk moment past. Het alcoholvrije speciaalbier smaakt bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met lichte gerechten met bijvoorbeeld vis, maar ook bij een lekkere salade of Texelse schapenkaas. Het donkere, alcoholvrije tarwebier is gebrouwen volgens Texels recept en in de beste Texelse traditie, met liefde voor het eiland.

   Zoektocht naar de perfecte smaak

   Bij het creëren van Skuumkoppe 0.0 was het geliefde ‘origineel’ - Skuumkoppe - het vertrekpunt. “Voor de ontwikkeling van het brouwproces hebben we een jaar gezocht naar de beste receptuur. Zo hebben we gekeken naar de smaken die zo kenmerkend zijn voor Skuumkoppe. Bij deze zoektocht stonden we voor de uitdaging een alcoholvrij speciaalbier te creëren dat niet alleen qua geur- en smaakbeleving, maar óók qua kleur en troebeling dicht bij de originele Skuumkoppe komt”, zegt brouwmeester Tom van der Veen. “De Texelse Bierbrouwerij had de supervisie over het volledige brouwproces, waardoor de kwaliteit en identiteit van het Texelse speciaalbier zijn gewaarborgd. Bij Skuumkoppe 0.0 zijn we trouw gebleven aan de oorsprong van het succes, de ingrediënten en de brouwwijze van De Texelse Bierbrouwerij.”

    Nog steviger voet aan wal

    De verrijking van het portfolio met Texels Skuumkoppe 0.0 is een nieuwe mijlpaal voor De Texelse Bierbrouwerij. Deze stap is een impuls voor de succesvolle brouwerij om op het vasteland nóg meer voet aan de grond te krijgen. “Met deze 0.0 variant willen we liefhebbers van Texels Skuumkoppe meer keuze bieden. Alcoholvrij is één van de snelst groeiende biercategorieën en dat is in de afgelopen jaren alleen maar in een stroomversnelling gekomen. Inmiddels is één op de vijftien gedronken biertjes in Nederland alcoholvrij”, vertelt Krijn Hoogesteger, Brand Manager Texels.

     Verkrijgbaarheid

     Texels Skuumkoppe 0.0 wordt op zaterdag 25 februari als eerste op Texel geïntroduceerd. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er op de Groeneplaats in het centrum van Den Burg een Vuurtorenbar neergezet en kan iedereen daar het alcoholvrije biertje voor het eerst komen proeven. Skuumkoppe 0.0 is vanaf dat moment ook verkrijgbaar bij de horeca op het eiland. Vanaf week 10 is het speciaalbier in het hele land als fles (30 cl) voor een consumentenadviesprijs van 1,49 euro in de supermarkt te verkrijgen; Texels Skuumkoppe 0.0 is vanaf dat moment ook verkrijgbaar in de horeca op het vasteland.

      Noot voor de redactie

      Midden op het eiland, aan de rand van natuurreservaat De Hoge Berg, daar staat hij, onze brouwerij. De plek waar wij al sinds jaar en dag onze speciaalbieren brouwen. Ambachtelijk, uit natuurlijke ingrediënten, zoals Texelse gerst. Dat echte, dat authentieke, dat maakt dat mensen zeggen: ‘Ja, dit is Texels.’ Twaalf overheerlijke speciaalbieren, geroemd om hun volle, romige smaak en geprezen om hun zacht frisse afdronk. Speciaalbier zo puur als het eiland zelf!