Maak kennis met Texel en de mensen van de Brouwerij

Wij nemen je graag mee in ons verhaal. In samenwerking met de Texelse Courant houden wij jullie op de hoogte van het reilen en zeilen op het eiland. Wil jij niks missen van Texel(s)? schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Texelse Bierbrouwerij steunt de KNRM

Al 200 jaar redt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij mensen uit zee. De KNRM ontvangt hiervoor geen subsidie. Als eerbetoon aan het eeuwenlange goede werk doneert de Texelse Bierbrouwerij een deel van de opbrengst van een speciale editie van Texels Geheim aan de KNRM.

Bierwandeling over de Hogeberg

Lopend en luisterend komt de biergeschiedenis tot leven

De Texels Bierbrouwerij is nauw verweven met de omgeving. Alleen al door de namen van het bier. Zoals Tuunwal Tripel, Donderstien, Noorderwiend en Skiller Wit. Hoe dat precies zit, blijkt tijdens de Bierwandeling over de Hogeberg.

Bierelaars hebben geen tijd voor pensioen

Jan Brandenburg, Paul van der Lee en Paul Smidt. Drie Texelaars die veel weten over Texels Speciaalbier. Bij de Texelse Bierbrouwerij hebben ze er een speciale naam voor: Bierelaar.

V.l.n.r Michaël Kieft en Frank Verboom.

GEZICHT VAN DE TEXELSE BIERBROUWERIJ: MICHAEL KIEFT (LINKS)

“We maken met z’n allen een heel mooi product”

Michaël Kieft (links), hoofd Techniek en Veiligheid zorgt er met zijn team voor dat alles in de brouwerij blijft draaien.

V.l.n.r Michaël Kieft en Frank Verboom.

Gezicht van de Texelse Bierbrouwerij: Frank Verboom (rechts)

“Mensen komen binnen om een glas bier te drinken en gaan als ambassadeur naar buiten”

Frank Verboom, hoofd verpakken en hoofd bottelarij zorgt ervoor dat de productie in de Texelse Bierbrouwerij op rolletjes loopt.

Beau Trap: “We denken en helpen graag mee”

Beau is tussen de mensen volledig in z’n element. “Het is leuk om op die manier een kijkje achter de schermen van de organisatie te krijgen, mee te denken, een praatje te maken en te vertellen over het merk en onze bieren.”

Strandjutter Maarten Brugge hoopt op flinke storm “De zee zit vol verrassingen”

Het wordt weer tijd voor een flinke storm.” Hotelier Maarten Brugge uit De Waal houdt de weersverwachting scherp in de gaten. Bij noordwestenwind begint zijn strandjuttersbloed te kriebelen.

Leah Witte van de inkoop: ‘Altijd vol gas!’

Leah Witte (23) uit Oosterend werkt sinds april 2022 bij de Texelse Bierbrouwerij. Ze werkt op de inkoopafdeling en zorgt voor de grondstoffen en het verpakkingsmateriaal. “Ik zorg ervoor dat alles in huis is om het bier te brouwen en te verpakken”, zegt ze vrolijk.

Hoge Bergboer Jan Willem Bakker over tuunwallen, schapen en bier

Tuunwallen en schapen horen bij elkaar, de brouwers laten zien dat ze zich om het eiland bekommeren

De tuunwal is hét symbool dat natuur, landschap en agrarische bedrijvigheid hand in hand kunnen gaan. Het levende bewijs van die stelling is Jan Willem Bakker, schapenhouder op De Waddel, geboren en getogen op de Hoge Berg en ambassadeur van het tuunwallenlandschap met z’n grillige vormen. Het doet hem goed dat de Texelse Bierbrouwerij dit oer-Texelse cultuurfenomeen eert met Texels Tuunwal Tripel.

Brouw een beter eiland

De vuurtoren is niet alleen een iconisch beeld voor Texel, sinds jaar en dag is het ook hét symbool van onze brouwerij. Daarom vonden wij het hoog tijd om iets terug te doen voor de Texelse vuurtoren. Met onze steun-de-vuurtoren actie tot gevolg.

Texels met een Vlaams tintje

Al ruim vier jaar werkt Tim Pauwels als brouwer bij Texels. Hoewel Tims Vlaamse tongval al meteen verraadt waar zijn roots liggen, is hij geen typische Belg.

EXCLUSIEVE BIERWANDELING EN TEXELS SKILLER WIT

Met een hoogte van ongeveer 15 meter boven zeeniveau en een ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot ruim 150.000 jaar geleden, is ‘de Hoge Berg’ op Texel een buitengewoon natuurgebied. En langs de rand van dit bijzondere landschap, met zijn kenmerkende 'tuunwallen' en 'schapenboeten', vind je onze Texelse Bierbrouwerij.

WAVES: geniet met Texels in je hand van muziek aan het strand

Het is bijna zo ver: op 8, 9 en 10 juni vindt bij paal 17 rond de Ronde om Texel en het muziekfestival WAVES plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang: de Strandhuisbar en de Vuurtorenbar zijn opgepoetst en de fusten staan koud.

Sommige geheimen moet je delen

Arjan Witte werkt bij de Texelse Bierbrouwerij als communitymanager, een rol die deze Texelaar past als een jas. In zijn jonge jaren stond Arjan achter de bar in café De 12 Balcken in Den Burg. Zoals het een goed barman betaamt, kende hij alle bieren die daar geschonken werden.

Samenwerking Brouwerij TX en de Texelse Bierbrouwerij

Waar een klein eiland groot in kan zijn

De winkel is weer open, tijdelijk proeflokaal valt in de smaak

Er wordt flink verbouwd in de Texelse Bierbrouwerij en stukje bij beetje worden er delen van het pand opgeleverd. De vernieuwde winkel werd onlangs weer geopend en dat is goed nieuws voor de liefhebbers van Texels.

Texels Zeebries Blond

Geniet en waan je op het Texelse strand met Texels Zeebries Blond. Een kruidig, aromatisch bier, eigenzinnig en uniek als de Texelaars zelf.

Skuumkoppe 0.0: “Doe mij er nog maar eentje!”

Skuumkoppe 0.0, het eerste volledig alcoholvrije Texelse speciaalbier. Een mijlpaal in het bestaan van De Texelse Bierbrouwerij. Daar moet op gedronken worden!

Ruud van Holland: Allrounder, Bierelaar en Island Iceman

Bij een bezoek aan de Texelse Bierbrouwerij heb je grote kans dat je Ruud van Holland treft. In het Proeflokaal is Ruud een vertrouwd gezicht. En als “Island Iceman” reikt de faam van deze Texelse “ijsduiker” inmiddels tot ver over de grenzen.