Mediaberichten

  De Texelse Bierbrouwerij introduceert Texels Skuumkoppe 0.0

  Bij het creëren van Skuumkoppe 0.0 was het geliefde ‘origineel’ - Skuumkoppe - het vertrekpunt.

  Oudeschild, 23 februari 2023 - De Texelse Bierbrouwerij introduceert haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Texels Skuumkoppe 0.0. Het is een alcoholvrij, donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Net als het iconische en veel bekroonde Texels Skuumkoppe ontleent deze alcoholvrije variant zijn naam aan de witte koppen op de golven van de zee.

  Joost Molewijk nieuwe directeur Texelse Bierbrouwerij

  Joost Molewijk is sinds juni de nieuwe directeur van de Texelse Bierbrouwerij.

  OUDESCHILD - 14 November 2022. Joost Molewijk wilde juist een woning kopen op Texel toen de functie van directeur bij de Texelse Bierbrouwerij vrijkwam. Een droombaan voor de managementconsultant, die jarenlang in de voedingsindustrie werkte.

  Texelse Bierbrouwerij opent tijdelijk proeflokaal in Den Burg

  Dezelfde formule

  OUDESCHILD - 1 november 2022. Op 12 november 2022 opent de Texelse Bierbrouwerij een pop-up proeflokaal in het voormalige café De Zwaan in Den Burg. Van 12 november tot en met 30 april kunnen bezoekers van woensdag tot en met zaterdag terecht in het Texels Proeflokaal De Zwaan voor een goed glas Texels speciaalbier en andere ‘bierige’ activiteiten

  Texelse Bierbrouwerij investeert in Texelse Natuur en Landbouw

  Vanaf 2022 ruim honderd hectare gerstakker natuurinclusief geteeld

  OUDESCHILD – 3 december 2021. De Texelse Bierbrouwerij betrekt haar brouwgerst al vele jaren van het eiland. Vanaf het oogstseizoen 2022 zal de voor de brouwerij benodigde hoeveelheid gerst natuurinclusief geteeld zijn. Dit door het toepassen van kruidenrijke randen op de akkers waar gerst wordt verbouwd. Daarnaast wordt gestart met een proef met de zogenaamde vogelgraan methodiek. Hierbij wordt de gerst ruimer gezaaid waardoor het meer ruimte biedt aan nestelende vogels. Beide initiatieven stimuleren een betere insecten- en vogelstand in en om de akkers wat de natuur van Texel ten goede komt. “Wederom een grote stap in de invulling van onze missie “We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur Cor Honkoop.

  Int Texel Gebrouwen

  Zeven eeuwen bier op Texel, van zondige monniken tot Skuumkoppe

  OUDESCHILD – 6 oktober 2021. Met vijf brouwerijen die samen maar liefst 49 typen bier maken, mag Texel wel ‘het eiland met de schuimkraag’ heten. Helemaal, omdat het een onbekende, maar rijke biergeschiedenis heeft van minstens 700 jaar. Dat is de bijzondere conclusie van Lodewijk Dros in zijn boek ‘Int Texel gebrouwen’.

  Texelse Bierbrouwerij investeert in toekomst op huidige locatie

  Langdurige huurovereenkomst gesloten voor pand aan de Schilderweg

  OUDESCHILD – 28 september 2021. De ambitie van de Texelse Bierbrouwerij om op Texel te blijven is zeker gesteld. De brouwerij heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met pandeigenaar Maurice Diks. De brouwerij vestigt zich daarmee permanent op de huidige locatie aan de Schilderweg te Oudeschild. En geeft hiermee invulling aan haar wens om op een verantwoorde wijze op het eiland aanwezig blijven. Op de plek waar de brouwerij is geboren en getogen: in de oude zuivelfabriek. De brouwerij gaat fors investeren in het optimaliseren en verduurzamen van de bestaande brouwerij. “We geven hiermee verder invulling aan onze missie We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur Cor Honkoop.

  Texels laat frisse wind waaien over haar uitstraling

  Oudeschild – 11 mei 2021. Er waait een frisse wind door de Texelse Bierbrouwerij.

  De speciaalbieren van de eilandse brouwer krijgen een volledig nieuwe look. Hetzelfde karakteristieke bier in een nieuw jasje. Vanaf half mei zullen de bieren overal instromen voorzien van een nieuw logo en een nieuw etiket.