Op z'n Texels

Texels is van nature eigenzinnig. Texelaars doen dingen op een eigen manier, ze zijn ontkoppeld en dichtbij de natuur. Trouw blijven aan jezelf, zonder iets aan te trekken van anderen.

  Ambachtelijke brouwerij

  Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier ooit is ontstaan.

  Ons brouwproces

  Al sinds 1999 brouwt Texels prijswinnende speciaalbieren, en die komen niet zomaar tot stand! Wil je weten welk proces we doorlopen om te komen tot onze ambachtelijke bieren?

  Bijzondere bieren

  De Texelse bierbrouwerij brouwt op Texel unieke speciaalbieren van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Bieren met een bijzonder verhaal en een uitgesproken smaak. Ook ons bekendste prijswinnend bier, Texels Skuumkoppe, is ontstaan op het eiland.

  Inmiddels wordt Texels Speciaalbier door velen geliefd en we gunnen heel Nederland ons lekkere bier. Om ons prachtige eiland te ontzien, hebben we daarom besloten onze brouwerij hier niet verder uit te breiden. In plaats daarvan brouwen onze vakmensen een deel van onze bieren aan de 'Overkant'. Wel zo duurzaam en uiteraard gebeurt dit onder onze strenge kwaliteitstoezicht en volgens hetzelfde op Texel ontwikkelde en verfijnde recept.

  Bekijk hier waar je de bieren van Texels kunt kopen. Wil je meer informatie over onze bieren?

  Werken bij de Texelse Bierbrouwerij?

  Wil jij meebouwen aan ons prachtige merk? Kijk dan snel of werken bij Texels iets voor jou is. We komen graag met jou in contact!

  Verweven met de natuur

  De brouwerij van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

   Prijswinnend bier

   Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werkt nu een toegewijd team onder leiding van een brouwmeester. Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op, recentelijk tijdens de verkiezing van het ‘Beste Bockbier van Nederland’ en de Dutch Beer Challenge. Bovendien ook op het internationale podium van de World Beer Awards.