Ervaar de Texelse Bierbrouwerij

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild.

Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier zijn oorsprong vindt.

Op deze pagina lees je meer over de brouwerij, ons brouwproces en onze prijswinnende speciaalbieren. Wil je het zelf ervaren? Boek dan hieronder een Texels beleving.

  Een ambachtelijke brouwerij

  De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij brouwen sinds 1999 hun bijzondere bieren van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Een aantal bieren wordt zelfs nog gebrouwen met authentiek Texelse gerst. En het brouwproces zelf? Dat gebeurt natuurlijk allemaal hoe het ooit begonnen is; op z’n Texels.

  Hoe ziet een Texels Beleving eruit

  Onze bierelaar neemt je mee in de wereld van Texels bier. Welke ingrediënten gebruiken we, hoe ziet het brouwproces eruit en in welke ketels worden onze bieren gebrouwen? Dat en nog meer leuke weetjes krijg je te horen tijdens onze Texels Beleving. Onze bierelaars doen hun naam eer aan: echte Texelaars die alles weten over Texels bier. Vraag ze dus gerust wat je over ons bier wilt weten!

  Natuurlijk wil je ons bier proeven! Na afloop van de beleving laten we jou kennismaken met onze bieren. Die smaken nog beter als je meer weet over de achtergrond van onze brouwerij en het brouwproces. Tevens krijg je dan een origineel Texels souvenir cadeau voor mee naar huis.

  Goed om te weten: het verhaal van onze bierelaars is alleen in het Nederlands.

  Let op: omdat de brouwerij nog verbouwd wordt krijg je geen rondleiding door de brouwerij zelf. Wij hanteren een gereduceerd tarief. Kom je snel langs?

  Onderscheidend bier, toonaangevend ondernemerschap

  Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werkt nu een toegewijd team onder leiding van een brouwmeester. Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op, recentelijk tijdens de verkiezing van het ‘Beste Bockbier van Nederland’ en de Dutch Beer Challenge. Bovendien ook op het internationale podium van de World Beer Awards.

  Brouwerij verweven met de natuur

  De brouwerij van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland en is te vinden tussen Texels’ uitgestrekte groene weiden. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.