Ervaar de Texelse Bierbrouwerij

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild.

Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier zijn oorsprong vindt.

Op deze pagina lees je meer over de brouwerij, ons brouwproces en onze prijswinnende speciaalbieren. Wil je het zelf ervaren? Boek dan hieronder een Texels beleving.

  Een ambachtelijke brouwerij

  De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij brouwen sinds 1999 hun bijzondere bieren van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Een aantal bieren wordt zelfs nog gebrouwen met authentiek Texelse gerst. En het brouwproces zelf? Dat gebeurt natuurlijk allemaal hoe het ooit begonnen is; op z’n Texels.

  Boek jouw Texels Proeverij

  We ontmoeten je graag in ons pop-up Texels Proeflokaal De Zwaan in Den Burg. Je tickets boek je vooraf (€ 10,00 per persoon). Geef bij de boeking aan wanneer je wilt komen en met hoeveel personen. Na je online-boeking ontvang je de tickets in je mailbox. Wil je 5 minuten voor aanvang aanwezig zijn? Dan kunnen we op tijd beginnen en hoef je niks te missen. Deelname is alleen mogelijk vanaf 18 jaar. Neem gerust je hond mee naar het proeflokaal.

  Goed om te weten: het verhaal van onze bierelaars is alleen in het Nederlands. Kom je snel langs?

  Onderscheidend bier, toonaangevend ondernemerschap

  Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werkt nu een toegewijd team onder leiding van een brouwmeester. Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op, recentelijk tijdens de verkiezing van het ‘Beste Bockbier van Nederland’ en de Dutch Beer Challenge. Bovendien ook op het internationale podium van de World Beer Awards.

  Brouwerij verweven met de natuur

  De brouwerij van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland en is te vinden tussen Texels’ uitgestrekte groene weiden. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.