Texels Blog

    Leah Witte van de inkoop: ‘Altijd vol gas!’

    Leah Witte (23) uit Oosterend werkt sinds april 2022 bij de Texelse Bierbrouwerij. Ze werkt op de inkoopafdeling en zorgt voor de grondstoffen en het verpakkingsmateriaal. “Ik zorg ervoor dat alles in huis is om het bier te brouwen en te verpakken”, zegt ze vrolijk.

    Ze noemt het haar eerste ‘volwassenmensenbaan’. Leah is op Texel geboren en getogen, maar verhuisde voor studie naar Groningen. Aan de Hanze Hogeschool volgde ze de hbo-opleiding ‘Ondernemerschap en Retail Management’ en sinds ze die heeft volbracht is ze terug op het eiland. “Ik kom uit een echte horecafamilie”, vertelt Leah. “Mijn moeder heeft in hotels en restaurants gewerkt en werd daarna eigenaar van restaurant De Stal in Den Burg, samen met mijn oom. Zelf ben ik opgegroeid met veel horecabaantjes. Begonnen in de theetuin bij de fruitgaard van mijn ouders, vervolgens in ’t Cafeetje in Oosterend, dat toen van mijn oom was, en tot slot ook in De Stal.”

    In ’t Cafeetje kwam Leah met het merk Texels in aanraking. “Ik werd er nieuwsgierig naar en toen ik op Texel een baan zocht, kwam ik een vacature voor de inkoop bij Texels tegen. Ik werk op de afdeling samen met Melissa Meijer; zij is voornamelijk verantwoordelijk voor de planning en ik zorg dan weer dat alles tijdig in huis is om de geplande bieren te brouwen. Qua ingrediënten wordt er voornamelijk mout, hop, gist en suiker ingekocht. Behalve de grondstoffen voor het bier bestel ik het verpakkingsmateriaal; flesjes, dozen, etiketten en ook de fustkragen. Fustkragen zitten om de doppen van de fusten en er staat diverse informatie op, net zoals bij een etiket. Tot slot is binnen de brouwerij de schoonmaak ook van groot belang, dus zorg ik er ook voor dat alle schoonmaakartikelen worden ingekocht.”

    Leah heeft het geweldig naar haar zin bij Texels. “Iedereen die hier werkt heeft passie voor het bedrijf. De sfeer is collegiaal, sociaal en bourgondisch, want mensen die voor een brouwerij werken houden vaak wel een biertje en van gezelligheid. Voor het personeel wordt veel georganiseerd en we sponsoren veel evenementen, waar we dan ook zelf bij aanwezig kunnen zijn. Of we nog mensen kunnen gebruiken? O ja, in de bottelarij en expeditie, bijvoorbeeld. Onze klantenkring groeit erg snel en de flesjes moeten nu eenmaal gevuld worden en de bestellingen worden aangeleverd bij onze klanten. Het is een jong en levendig bedrijf, waar je je geen dag hoeft te vervelen. Het is hier altijd vol gas!”