Texels Blog

  Beau Trap: “We denken en helpen graag mee”

  Vuurtorenbar Texels baken op veel evenementen

  Texel is rijk aan festivals en evenementen. Grote kans dat je daar de herkenbare vuurtorenbar van de Texelse Bierbrouwerij tegenkomt. Vast gezicht achter de tap van Texels is Beau Trap. Als medewerker marketing en events voelt hij zich er als een vis in het water.

  Sompop, Waves, Texel Culinair, Pre-Sail Texel en Texel Blues. Een greep uit de vele Texelse evenementen waar je Texels tegenkomt. Zichtbaar, maar ook betrokken. “Als Texelse Bierbrouwerij hebben we veel aan het eiland te danken. We willen ook wat terugdoen, de Texelaars iets teruggeven. We denken graag mee met organisaties van evenementen en faciliteren hen. Met budget, maar ook met onze creativiteit, aankleding of op andere wijze.”

  De vuurtorenbar werkt als een magneet. Beau: “De vuurtoren zit in ons logo. Mensen herkennen het en krijgen er een goed gevoel bij. De festivals waar wij staan draaien ook om sfeer en gezelligheid. Het past goed bij elkaar en met onze aanwezigheid versterken wij de positieve sfeer en we voegen echt iets toe. Dit is een fantastische manier om Texels dicht bij de mensen te brengen.”

  Beau is tussen de mensen volledig in z’n element. “Het is leuk om op die manier een kijkje achter de schermen van de organisatie te krijgen, mee te denken, een praatje te maken en te vertellen over het merk en onze bieren.”

  “Doe mij maar een normale”, horen wij de laatste tijd steeds vaker als mensen bij ons aan de vuurtorenbar komen. Ze bedoelen dan een Skuumkoppe. Die hebben we natuurlijk. “Maar we hebben ook twaalf andere bieren, zeg ik dan. Vaak worden ze dan benieuwd. ‘Wat heb je allemaal?’, vragen ze dan.”

  We zijn een betrokken partner voor veel evenementen. Vaak zichtbaar, maar niet altijd prominent. “Bij de viering van 625 jaar Den Hoorn hebben we een aantal fusten bier beschikbaar gesteld, voor bij de dorpsmaaltijd. We zorgen bijvoorbeeld ook voor glazen en muntjes.”

  En zo zijn er voorbeelden te over van manieren waarop de Texelse Bierbrouwerijen samen met andere organisaties werkt aan mooie evenementen op het eiland. “We denken en helpen graag mee.”

  Over feestjes gesproken. In 2024 hebben de brouwers zelf wat te vieren. Dan bestaat de Texelse Bierbrouwerij 25 jaar. Beau is al volop bezig met de voorbereidingen. “We willen een feestweek houden en de organisatie van de tweede editie van ‘Texels voor Texels’ (op de eerste editie trad de Edwin Evers Band op in een bomvolle Evenementenhal Texel) is in een gevorderd stadium.”