Texels Blog

  WAVES: geniet met Texels in je hand van muziek aan het strand

  Het is bijna zo ver: op 8, 9 en 10 juni vindt bij paal 17 rond de Ronde om Texel en het muziekfestival WAVES plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang: de Strandhuisbar en de Vuurtorenbar zijn opgepoetst, de fusten Skuumkoppe, Skiller Wit, Springtij en Texels Zeebries Blond liggen klaar en onze medewerkers verheugen zich op een prachtig weekend aan het strand.

  Waves wordt nu voor de derde keer gehouden, als onderdeel van ’s werelds grootste catamaranrace, de Ronde om Texel. De organisatie ligt in handen van de Ronde om Texel en Paal 17. Verschillende artiesten treden op in de grote tent op het strand. De Texels e Bierbrouwerij was eerder al betrokken bij het festival, maar is nu met twee barren op volle kracht aanwezig.

  En het is niet voor niets dat we besloten hebben onze medewerking te verlenen aan dit mooie festival: als brouwerij geven we Texelse initiatieven, stichtingen, festivals en andere evenementen graag iets terug. Niet alleen om onze eigen zichtbaarheid te vergroten, maar vooral die van initiatieven op het eiland een steuntje in de rug te geven. Daarom zijn onze medewerkers aanwezig achter de bar, sponsoren we de fusten met Texels bier en gaat de opbrengst naar de organisatie van het festival. Dat past immers bij onze missie om iedereen te laten genieten van Texels én Texel.

  Het festival begint op 8 juni met een aantal Texelse acts: de Polderman Brothers, Gone to the beach, Wad Zou’t, Marco van Sambeek en DJ Trappetoni. Ook Danny Froger maakt donderdag zijn opwachting. Op 9 juni zijn de 3J’s aanwezig op het Texelse strand - zij hebben een verrassing in petto – en geniet je met een Texels biertje in je hand van DJ Ro & Friends. Zaterdag sluit Q-Music met Het Foute Strandfeest de Ronde om Texel af en is DJ Trappetoni wederom aanwezig.

  Bij de Strandhuisbar en de Vuurtorenbar kun je het hele weekend terecht voor biertjes die passen bij het seizoen: het frisse en krachtige Springtij is fantastisch voor het moment – gezien het nog net geen zomer is. En mocht het lekker warm worden, dan kun je genieten van een fris zomerbier zoals Skiller Wit of Texels Zeebries Blond. Uiteraard hebben we ook succesnummer Skuumkoppe op de tap, en Skuumkoppe 0.0 op de fles. De Strandhuisbar vind je binnen in de tent; Vuurtorenbar staat buiten op het strand . Zien we je daar op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni?