Ruuge Monnik

TEXELS RUUGE MONNIK

Vol en romig middeleeuws donker bier, naar 14e eeuws recept van Ludinga monniken op Texel. Kruidig door o.a. zwartmoeskervel (alcohol 6,5%).

Alleen in horeca op texel

We hebben in het voorjaar van 2022 een kleine oplage gebrouwen. De Texels Ruuge Monnik was alleen verkrijgbaar bij een select aantal horecagelegenheden bij ons op het eiland.

  Middeleeuws donker bier

  Texels Ruuge Monnik is een vol en romig middeleeuws donker bier. Geïnspireerd op een 14e eeuws recept van Ludinga-monniken op Texel, hebben de brouwers van de Texelse Bierbrouwerij een fantastisch bier weten te brouwen. Het uitgesproken karakter is een tijdreis van smaak naar de rijke biergeschiedenis van Texel. Ons unieke ‘Gruytmengsel’, met o.a. typisch Texelse zwartmoeskervel, geeft dit bier een kruidig accent. Een puur Texels bier, met een uitzonderlijke twist.

   BIJZONDER VERHAAL

   Het bier is geïnspireerd op een 14e eeuws recept van de ruige Ludinga-monniken op Texel, dat opdook tijdens onderzoek voor het boek ‘Int Texel gebrouwen’, over zeven eeuwen brouwhistorie op Texel. Het boek over zeven eeuwen brouwen en bier drinken op het eiland, is ontstaan uit een samenwerking tussen het Wads Smaakhuus, de Texelse Courant én de Texelse Bierbrouwerij.

   Lekker bij

   Ruuge Monnik gaat het beste op het terras met een goed uitzicht. Vraag daarnaast aan de uitbater welke hartige versnaperingen hij te bieden heeft, want een echte monnik kan vasten, maar heeft zijn plank ook altijd goed gevuld.

    Laat je inspireren

    • Texels Skuumkoppe

     Ontdek de unieke smaak van onze geliefde Texels Skuumkoppe! Populair op het eiland maar ook zeker aan de overkant; dit bovengistende tarwebier heeft een volle smaak met hints van Karamel en Abrikoos, en is perfect voor ieder seizoen!

    • Texels Zeebries Blond

     Laat je verrassen door onze verfrissende Texels Zeebries Blond! Dit eigenzinnige blond bier heeft een Texelse twist dankzij een vleugje zeevenkel waardoor het een kruidig accent heeft. Met haar 5,0% alcohol en aromatische smaak is het een ware smaaksensatie!

    • Texels Skuumkoppe 0.0

     Op zoek naar een verfrissend Texels speciaalbier zónder alcohol? Probeer dan onze nieuwste aanwinst: Texels Skuumkoppe 0.0! Dit tarwebier heeft dezelfde volle smaak als de originele Skuumkoppe, met hints van karamel en abrikoos en een romige afdronk, maar dan zonder alcohol!