Texels Blog

  EXCLUSIEVE BIERWANDELING EN TEXELS SKILLER WIT

  Met een hoogte van ongeveer 15 meter boven zeeniveau en een ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot ruim 150.000 jaar geleden, is ‘de Hoge Berg’ op Texel een buitengewoon natuurgebied. En langs de rand van dit bijzondere landschap, met zijn kenmerkende 'tuunwallen' en 'schapenboeten', vind je onze Texelse Bierbrouwerij.

  Dankzij de verhoogde ligging van het natuurgebied, gelegen tussen Den Burg en Oudeschild, kun je hier genieten van een adembenemend uitzicht over dit gedeelte van Texel. Dit behoort absoluut tot de meest prachtige plekken op het eiland.

  Laat je op een warme lente- of zomerdag meevoeren over de Hoge Berg tijdens een exclusieve Texels bierwandeling en ervaar de schoonheid van dit prachtige natuurgebied. Tijdens een audiotour van 45 minuten nemen we je mee op een boeiende reis, waarin we je alles vertellen over het ontstaan van het gebied, de VOC-geschiedenis van naastgelegen vissersdorp Oudeschild en natuurlijk onze heerlijke bieren.

  Tijdens deze bierwandeling ontmoet je misschien zelfs een échte Texelse ‘Skiller’ – een inwoner van Oudeschild. Onze Texelse brouwerij is nog altijd gevestigd in Oudeschild en daarom hebben wij één van onze geliefde bieren ernaar vernoemd; onze Skiller Wit. De Texels Skiller Wit is een fris witbier, vol en romig van smaak met een hint van citrus en kruiden (5% alc.). Het is een zalige dorstlesser op warme dagen en, al zeggen we het zelf, een perfect biertje om jouw bierwandeling mee af te sluiten.

  Kijk je er nu al naar uit om van het prachtige uitzicht te genieten met een Texelse Skiller Wit in de hand? Vanaf Juli kun je deze Texels bierwandeling boeken via onze website of bij het proeflokaal.