Klassieke jachtschotel

    opmerking: in plaats van gehakt kun je ook stoofvlees gebruiken.

    Ingrediƫnten voor 2 a 3 personen:

    • 500 gram kruimige aardappels
    • 300 gram rundergehakt
    • 1 ui
    • 1 prei
    • 150 gram wortels
    • 1 appel
    • 1 teen knoflook
    • 100 ml Texels Noorderwiend
    • 1 laurierblaadje
    • 15 gram tomatenketchup
    • snufje zout en peper
    • 50 gram geraspte jonge kaas

    Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

    • Schil de aardappels en snijd de aardappels eventueel in 2 of 4 stukken.

    • Kook de aardappels in een grote pan ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn.

    • Giet bijna al het water af en bewaar een klein beetje kookvocht in de pan.

    • Stamp de aardappels met een snufje zout en peper en het kookvocht tot puree.

    • Snipper de ui en snijd de prei, appel en wortels in stukjes.

    • Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Daarna kunnen de prei, appel, wortels en het laurierblaadje erbij.

    • Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan ook de tomatenketchup en het bier toe.

    • Laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen en verwijder dan het laurierblaadje en zet het af.

    • Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree er overheen en strijk glad met een lepel.

    • Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.