Mediabericht

  Texelse Bierbrouwerij opent tijdelijk proeflokaal in Den Burg

  OUDESCHILD - 1 november 2022. Op 12 november 2022 opent de Texelse Bierbrouwerij een pop-up proeflokaal in het voormalige café De Zwaan in Den Burg. Van 12 november tot 31 augustus kunnen bezoekers van dinsdag tot en met zaterdag terecht in het Texels Proeflokaal De Zwaan voor een goed glas Texels speciaalbier en andere ‘bierige’ activiteiten

  De Texelse Bierbrouwerij is al enige tijd bezig om de brouwerij een enorme opknapbeurt te geven. Afgelopen maandag sloten ook de deuren van het proeflokaal en men zocht naar een geschikte tijdelijke locatie. Café de Zwaan stond al enige tijd leeg en zowel de locatie als het pand leent zich uitstekend voor het nieuwe onderkomen.

  Hotel de Lindeboom, eigenaar van het pand in de Zwaanstraat, ziet in de brouwerij een ideale partner. Samen kunnen we de Groeneplaats en het centrum van Den Burg nog gezelliger maken. Bovendien is het Proeflokaal alleen overdag open en daardoor blijft de nachtrust van de hotelgasten gewaarborgd.

   Dezelfde formule

   De Texelse Bierbrouwerij hanteert met het Texels Proeflokaal De Zwaan dezelfde formule als in Oudeschild. De Texelse bieren staan centraal. Terwijl in de brouwerij in Oudeschild de boel nog mooier en leuker gemaakt wordt, kan men ook voor een proeverij terecht bij het Texels Proeflokaal. Bezoekers maken dan kennis met de verrassende smaken van een aantal Texels bieren en iedereen wordt uitgebreid geïnformeerd over de achtergrond van de brouwerij en het brouwproces.

    Texels Proeflokaal De Zwaan

    Zwaanstraat 6a, 1791 CM Den Burg. Tel. (0222) 313 229 proeflokaal@texels.nl

    Openingstijden: van 12 november tot 30 april van woensdag t/m vrijdag van 12.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 – 19.30 uur.

     Noot voor de redactie

     Midden op het eiland, aan de rand van natuurreservaat De Hoge Berg, daar staat hij, onze brouwerij. De plek waar wij al sinds jaar en dag onze speciaalbieren brouwen. Ambachtelijk, uit natuurlijke ingrediënten, zoals Texelse gerst. Dat echte, dat authentieke, dat maakt dat mensen zeggen: ‘Ja, dit is Texels.’ Twaalf overheerlijke speciaalbieren, geroemd om hun volle, romige smaak en geprezen om hun zacht frisse afdronk. Speciaalbier zo puur als het eiland zelf!