Paella met zeevruchten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g diepvries zeevruchten (bijv inktvis, mossel en garnaal)
  • 2 uien
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 50 gram traditionele olijfolie
  • 325 gram rijst
  • 3 gram kurkuma
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 gram peterselie

Bereiding

Laat de zeevruchten ontdooien. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.

Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de zeevruchten door de rijst en laat nog 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur staan tot de zeevruchten door en door warm zijn.