Persbericht

  Texelse Bierbrouwerij investeert in toekomst op huidige locatie

  Langdurige huurovereenkomst gesloten voor pand aan de Schilderweg OUDESCHILD – 28 september 2021. De ambitie van de Texelse Bierbrouwerij om op Texel te blijven is zeker gesteld. De brouwerij heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met pandeigenaar Maurice Diks. De brouwerij vestigt zich daarmee permanent op de huidige locatie aan de Schilderweg te Oudeschild. En geeft hiermee invulling aan haar wens om op een verantwoorde wijze op het eiland aanwezig blijven. Op de plek waar de brouwerij is geboren en getogen: in de oude zuivelfabriek. De brouwerij gaat fors investeren in het optimaliseren en verduurzamen van de bestaande brouwerij. “We geven hiermee verder invulling aan onze missie We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur Cor Honkoop.

   Overeenkomst

   Met pandeigenaar Maurice Diks is een langdurige huurovereenkomst aangegaan. Maurice Diks heeft van 2004 tot 2017 een belangrijke rol gespeeld in de opbouw en het succes van de Texelse bierbrouwerij. In goede harmonie hebben beide partijen gewerkt aan de totstandkoming van de overeenkomst waarmee de toekomst van de Texelse Bierbouwerij op de huidige locatie op het eiland is gewaarborgd. Voor de duidelijkheid: het betreft een overeenkomst tussen Maurice Diks als verhuurder van het pand. De Tesselaar Familiebrouwerij Diks en de Texelse Bierbrouwerij hebben geen relatie met elkaar en blijven elk zelfstandig opereren.

    Nieuwbouw

    Nu de Texelse zich heeft zeker gesteld van een permanent verblijf op de huidige locatie, gaat ons nieuwbouwplan aan de Laagwaalderweg in Oudeschild niet langer door. De brouwerij is in overleg met de gemeente over de lopende procedure van bestemmingsplan wijziging bij de Raad van State.

     Toekomst

     Nu onze toekomst in de oude zuivelfabriek ligt, kunnen we investeren in de optimalisering en verduurzaming van de brouwerij. Deze optimalisatie creëert meer tijd en ruimte voor Team Texels om mooie nieuwe bieren te ontwikkelen. Bovendien blijven we ons gehele assortiment op Texel brouwen en kunnen we onze gasten een nog mooiere beleving gaan bieden in ons proeflokaal. “Het hart van de Texelse blijft hiermee op Texel”, aldus Honkoop.

     Verduurzaming staat centraal in het zijn van een goede buur op het eiland. Grote volumes die niet meer in de brouwerij passen zullen extern geproduceerd worden. Hiermee behouden we de goede harmonie tussen de brouwerij, natuur, bewoners en infrastructuur van het eiland.

     Het brouwen van Texels bier in andere brouwerijen gebeurt onder toezicht van de Texelse Bierbrouwerij. Volgens hetzelfde Texelse recept, met dezelfde ingrediënten, dezelfde brouwwijze en dezelfde kwaliteitseisen. Daarmee is de balans gevonden tussen een bij het eiland passende aanwezigheid en de sterk groeiende vraag naar de Texelse bieren.

      Over de Texelse Bierbrouwerij

      Onder de Waddenlucht, midden tussen Texels uitgestrekte groene weiden staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Hier staan de brouwketels die het hart vormen van de brouwerij waar Texels speciaalbier zijn oorsprong vindt. De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij combineren traditioneel vakmanschap met eigentijdse technologie en maken sinds 1999 hun bijzondere bieren met de typische eigen ‘Texelse’ smaak. Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op, recentelijk voor vijf van haar bieren bij de World Beer Challenge, voor drie bieren bij de Dutch Beer Challenge en voor maar liefst zes bieren bij de European Beer Challenge. Ons vlaggeschip Skuumkoppe is bij alle drie de competities in de prijzen gevallen. Meer over informatie, zie https://www.texels.nl/

      Contact Texelse Bierbrouwerij BV Lianne ter Steege +31 6 1258 1260 l.tersteege@texels.nl

       Noot voor de redactie

       Midden op het eiland, aan de rand van natuurreservaat De Hoge Berg, daar staat hij, onze brouwerij. De plek waar wij al sinds jaar en dag onze speciaalbieren brouwen. Ambachtelijk, uit natuurlijke ingrediënten, zoals Texelse gerst. Dat echte, dat authentieke, dat maakt dat mensen zeggen: ‘Ja, dit is Texels.’ Twaalf overheerlijke speciaalbieren, geroemd om hun volle, romige smaak en geprezen om hun zacht frisse afdronk. Speciaalbier zo puur als het eiland zelf!