Texels Blog

  Texels Zeebries Blond

  Heb je zin om even uit te waaien? Dan is er geen betere plek dan Texel! Liefst met een lekker biertje binnen handbereik. Geniet en waan je op het Texelse strand met Texels Zeebries Blond. Een kruidig, aromatisch bier, eigenzinnig en uniek als de Texelaars zelf.

  Op Texel waait het bijna altijd, vooral als de herfst en winter om de hoek komen kijken en stormen het eiland doen opschudden. Een buitenkans voor jutters, want voor dag en dauw trekken zij naar het strand om te kijken wat er allemaal aangespoeld is. Maar wanneer de lente zich aandient en de zonnestralen het eiland laten opwarmen, maken de stormen plaats voor een verfrissende zeebries. Dus zelfs bij warm weer is het echt goed toeven op Texel!

  Deze verfrissende zeebries was precies de inspiratie die de brouwers van Texels nodig hadden om een uniek bier te brouwen: Texels Zeebries Blond. Lokaal gebrouwen op het eiland, is deze blonde schoonheid verrijkt met de pure smaken van Texel en een vleugje zeevenkel voor die extra twist.

  Deze zilte zeevenkel kom je tegen langs de kust. Het trotseert stormen, getijden en is bestand tegen zout. Ooit kwam het langs onze kust sporadisch voor, de laatste jaren zie je het steeds vaker. De zaden worden door het zeewater verspreid, zo vindt zeevenkel zijn weg langs de waddenkust. De smaak is specifiek en heeft wel wat weg van asperge. Het geeft dit bier een aromatisch, zacht kruidig accent. Proost op de smaak van de zee!

  Texels Zeebries Blond is een eigenzinnig en uniek blond bier met een bijzonder kenmerk: het heeft een relatief laag alcoholpercentage vergeleken met andere bieren van dit type.

  Wat zegt Brouwmeester Tom over dit bier: “Texels Zeebries Blond gaat perfect samen met vette vis, maar het is ook heerlijk in combinatie met gerookte makreel, gevogelte en jonge, romige kazen. Dus ga lekker zitten, geniet van de smaak en waan jezelf op het Texelse strand terwijl je de verfrissende zeewind in je haren voelt.”