Persberichten

  BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING Texels Skuumkoppe 75 cl.

  Texel, 5 mei 2022 - Texelse Bierbrouwerij waarschuwt voor de veiligheid van Texels Skuumkoppe 75cl. Er bestaat een kans dat er glasschilfers van de bovenrand van de fles loskomen en in het product terecht komen. Het betreft uitsluitend Texels Skuumkoppe 75 cl. met EAN-code 8717903630600 én houdbaarheidsdatum 22-12-2022, welke staan vermeld op de achterzijde van de fles. Texels Skuumkoppe is verkocht aan consumenten door supermarkten, slijterijen en webshops.

  Consumenten worden verzocht het bier niet te drinken en de flessen terug te brengen naar de verkooplocatie. Zij zullen hun aankoopbedrag terugkrijgen. Om het aankoopbedrag terug te krijgen is het niet nodig om de kassabon te laten zien. Klanten hebben onbeperkt de tijd om het product terug te brengen.

  Veiligheid en kwaliteit hebben bij ons altijd de hoogste prioriteit, en wij voeren zeer regelmatig kwaliteitscontroles uit. Daarom betreuren wij het ten zeerste dat dit product niet aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet en zijn wij deze terugroepactie gestart. Wij bieden onze excuses aan voor het mogelijke ongemak’, aldus Cor Honkoop Directeur Texelse Brouwerij.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen via (0800) 0242754.

   De Texelse Bierbrouwerij kijkt uit naar nieuwe ‘Kapitein’

   Vertrekkend Algemeen Directeur Cor Honkoop zoekt een opvolger

   OUDESCHILD – 4 februari. Algemeen Directeur Cor Honkoop van De Texelse Bierbrouwerij vertrekt komende zomer en zoekt een nieuwe kapitein voor op het schip. “Het gaat Texels voor de wind, m’n klus zit er daarom op, dit is hét juiste moment om het roer uit handen te geven om verder koers te zetten” aldus Cor. Na een turbulente tijd is Texels, ondanks de onstuimige periode voor met name de horeca, in rustiger vaarwater gekomen en heeft het een uitstekend jaar gedraaid. De overname door HEINEKEN Nederland heeft het bedrijf en het merk van een nieuw perspectief voorzien en dat werpt z’n vruchten af, zo blijkt. Het bekende Texels Skuumkoppe heeft verder voet aan wal gezet waardoor nóg meer liefhebbers uit alle windstreken de smaak van het eiland kunnen proeven. Texels is bovendien met een complete rebranding van een nieuwe jas voorzien dat alom wordt gewaardeerd. “Ik ben supertrots op wat het gedreven en trotse Team Texels heeft bereikt in zo’n kort tijdsbestek. En dit is eigenlijk nog maar het begin van dit mooie Texelse avontuur. Want er is nog een hele wereld te ontdekken en daar past een frisse nieuwe opvolger bij” besluit Honkoop. Hiermee komt één van de mooiste banen in de wereld van bier beschikbaar.

   Texelse Bierbrouwerij investeert in Texelse Natuur en Landbouw

   Vanaf 2022 ruim honderd hectare gerstakker natuurinclusief geteeld

   OUDESCHILD – 3 december 2021. De Texelse Bierbrouwerij betrekt haar brouwgerst al vele jaren van het eiland. Vanaf het oogstseizoen 2022 zal de voor de brouwerij benodigde hoeveelheid gerst natuurinclusief geteeld zijn. Dit door het toepassen van kruidenrijke randen op de akkers waar gerst wordt verbouwd. Daarnaast wordt gestart met een proef met de zogenaamde vogelgraan methodiek. Hierbij wordt de gerst ruimer gezaaid waardoor het meer ruimte biedt aan nestelende vogels. Beide initiatieven stimuleren een betere insecten- en vogelstand in en om de akkers wat de natuur van Texel ten goede komt. “Wederom een grote stap in de invulling van onze missie “We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur Cor Honkoop.

   Int Texel Gebrouwen

   Zeven eeuwen bier op Texel, van zondige monniken tot Skuumkoppe

   OUDESCHILD – 6 oktober 2021. Met vijf brouwerijen die samen maar liefst 49 typen bier maken, mag Texel wel ‘het eiland met de schuimkraag’ heten. Helemaal, omdat het een onbekende, maar rijke biergeschiedenis heeft van minstens 700 jaar. Dat is de bijzondere conclusie van Lodewijk Dros in zijn boek ‘Int Texel gebrouwen’.

   Texelse Bierbrouwerij investeert in toekomst op huidige locatie

   Langdurige huurovereenkomst gesloten voor pand aan de Schilderweg

   OUDESCHILD – 28 september 2021. De ambitie van de Texelse Bierbrouwerij om op Texel te blijven is zeker gesteld. De brouwerij heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met pandeigenaar Maurice Diks. De brouwerij vestigt zich daarmee permanent op de huidige locatie aan de Schilderweg te Oudeschild. En geeft hiermee invulling aan haar wens om op een verantwoorde wijze op het eiland aanwezig blijven. Op de plek waar de brouwerij is geboren en getogen: in de oude zuivelfabriek. De brouwerij gaat fors investeren in het optimaliseren en verduurzamen van de bestaande brouwerij. “We geven hiermee verder invulling aan onze missie We koesteren Texel en gunnen iedereen Texels“, aldus algemeen directeur Cor Honkoop.

   Texels laat frisse wind waaien over haar uitstraling

   Oudeschild – 11 mei 2021. Er waait een frisse wind door de Texelse Bierbrouwerij.

   De speciaalbieren van de eilandse brouwer krijgen een volledig nieuwe look. Hetzelfde karakteristieke bier in een nieuw jasje. Vanaf half mei zullen de bieren overal instromen voorzien van een nieuw logo en een nieuw etiket.