Texels Geheim

  Een stralend fris blond bier (alcohol 4,5%).

  Brouwmeester Tom van der Veen raakt geïnspireerd door alles wat hij ziet, proeft en hoort op het eiland. De zilte zee van Texel heeft hem geïnspireerd. Door de toevoeging van zeezout, in combinatie met koriander en curaçaoschil krijgt het bier een kruidig en fris accent. Deze Summer Pale Ale is het perfecte bier voor de zomerse dagen en bevat slechts 4,5% alcohol.

   Texels Geheim

   Op Texel brouwen we elke maand een nieuw, heel speciaal bier. Het heet Texels Geheim. Een geheim proefbier waarmee we met bijzondere ingrediënten nieuwe smaakcombinaties maken. Er wordt een exclusieve oplage in het proeflokaal op Texel aangeboden. Bezoekers van de brouwerij krijgen de kans om de nieuwste creaties te proeven én te beoordelen. Bij sommige batches zijn de reacties zo overweldigend positief, dat het bier in grotere oplage wordt gebrouwen. Eén keer per jaar is er een winnaar, het best beoordeelde bier, en die brouwen we in een grote oplage.

   Na een aantal Texels geheimen succesvol te hebben uitgerold in ons proeflokaal is het nu voor het eerst tijd om ons beste Texels Geheim naar ‘de overkant’ te brengen en het hele land te laten meegenieten. Door een unieke samenwerking en met dank aan 35 van onze handelspartners (groothandels) is Texels geheim vanaf week 19 verkrijgbaar bij geselecteerde horeca bedrijven door heel Nederland.

    KNRM

    Als waardering voor het eeuwenlange goede werk doneert de Texelse Bierbrouwerij een deel van de opbrengst van het komende Texels Geheim aan de KNRM. De vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redden al 200 jaar mensen uit zee, komen jaarlijks zo’n 3.000 keer in actie, waarbij zo’n 4.000 mensen veilig aan land worden gezet. Dat is iets om op te proosten! Maar het verdient ook meer bekendheid, aangezien de ongesubsidieerde KNRM volledig afhankelijk is van donaties. Wil je ook helpen?

    Laat je inspireren

    • Texels Skuumkoppe 0.0

     Op zoek naar een verfrissend Texels speciaalbier zónder alcohol? Probeer dan onze nieuwste aanwinst: Texels Skuumkoppe 0.0! Dit tarwebier heeft dezelfde volle smaak als de originele Skuumkoppe, met hints van karamel en abrikoos en een romige afdronk, maar dan zonder alcohol!

    • Texels Tuunwal Tripel

     Een ongefilterd, stevig blond bier en gebrouwen volgens de traditie van Belgische Abdijbieren. De Texels Tuunwal Tripel bevat 8,5% alcohol en is met haar kenmerkende zoetheid en uitgesproken hopbitterheid zorgen voor een smaakbeleving die je niet snel zult vergeten!

    • Texels Skuumkoppe

     Ontdek de unieke smaak van onze geliefde Texels Skuumkoppe! Populair op het eiland maar ook zeker aan de overkant; dit bovengistende tarwebier heeft een volle smaak met hints van Karamel en Abrikoos, en is perfect voor ieder seizoen!